Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Önsta Gryta

Vinmarinerad kassler

Vinmarinerad kassler med svamp

Huvudrätt: Vinmarinerad kassler med svamp

För fyra till fem personer krävs följande

-10 kasslerkottletter (färdigmarinerade)

-Hackad persilja

Stuvning

250 g champinjoner

2 msk smör

1 msk vetemjöl

Salt o peppar

3 dl grädde

2 msk svartvinbärsgele

Smör att steka i

Gör så här

Fräs svampen i smöret tills all vätska har försvunnit. Pudra över mjöl

Krydda och slå på grädden. Koka sakta i 15 till 20 minuter. Smaka v med gele.

Stek kotletterna i smör. Lägg upp dom och slå över svampstuvningen. Garnera med persilja.

Servera med potatis som pressas