Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Önsta Gryta

Räkröra

Räkröra på rågbröd

Ingredienser

  • 1 förp Frysra Räkor [ca 300 g nettovikt]
  • 1 dl majonnäs
  • 2-3 msk färsk pepparrot, fint riven
  • 2 msk dill, fint hackad
  • 1 tsk citron, saft
  • ½ rödlök
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Till servering och garnering

  • 12 små skivor pumpernickel (eller annat Kavring)
  • dill, fint hackad
  • rödlök fint hackad

Gör så här

  1. Låt räkorna rinna av och dela dem något.
  2. Blanda samman räkor, majonnäs, pepparrot, rödlök och hackad dill.
  3. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  4. Lägg upp röran på grova brödskivor. Strö över fint hackad dill och servera.