Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Önsta Gryta

Bruchetta

Bruchetta

  • 12 små tomater, olika färger
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 2 msk Balsamvinäger (svart)
  • 2 st Mossalella
  • salt
  • peppar
  • 1 citron
  • 0,5 kruka basilika (eller annan ört som oxalis)
  • 5 skivor bröd
  • 1-2 klyftor vitlök (till bröden)

Gör så här

  1. Skär tomaterna i mindre bitar och lägg ner i en bunke.
  2. Riv vitlöken. Gör en vinägrett på vitlök,vinäger, olivolja, salt och peppar.
  3. Lägg vinägretten i en burk med lock och skaka eller bara vispa om.
  4. Häll vinägretten över tomaterna. Riv ner citronskal och pressa över citronsaften om det behövs mer syra.
  5. Hacka basilikan och vänd i.
  6. Skiva brödet i skivor och halvera skivorna. Gnid in vitlöken i brödet och pensla på olivoljan. Rosta i panna eller i ugn tills det fått en härlig färg.
  7. Lägg tomaterna på brödskivorna. Garnera gärna med lite basilika.