Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Önsta Gryta

Päron i apelsinsås

Päron i apelsinsås

En smidig dessert som man förstås även kan servera med glass. Väljer du glass med pistaschsmak kan du notera att den förmodligen stavas “pistage” på paketet. GB stavade fel från början och har behållit den stavningen!

Du behöver för 4-6 pers

  • 6 päronhalvor från burk
  • 2 dl apelsinjuice
  • 2 msk honung
  • 3 msk hackad pistaschmandel
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Smält honungen i en traktörpanna och späd med juicen. Koka ihop sakta och späd med fruktspad om så behövs. Låt kallna.
  2. Vispa grädden med vaniljsockret.
  3. Lägg päronen över, slå på såsen och strö på mandeln.