Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Önsta Gryta

Gazpacho

Gazpacho – Andalusisk soppa (4 personer)

1 stor grön paprika
1 gul lök
1 gurka
½ l hett vatten
3 grönsaksbuljongtärningar
½ l kallt vatten
1 burk krossade tomater
1 vitlöksklyfta
1 msk pressad citron
1½ msk olja
salt, malen svartpeppar och tabasco

1. Lös buljongtärningar i ½ liter kokande vatten.
Slå i ½ liter kallt vatten och låt buljongen svalna.

2. Klyv, kärna ur och skölj paprikan. Skala och skär löken i bitar.
Skölj och skär 3/4 av gurkan i bitar.

3. Montera matberedaren med stålkniven.

4. Lägg i grönsaksbitarna, burktomaterna och de skalade
vitlöksklyftorna.
Kör till att allt är finfördelat.

5. Blanda grönsaksröran med den kalla buljongen.

6. Slå på pressad citron och oljan.

7. Smaka av med salt, peppar och någon droppe tabasco.

8. Hyvla resten av gurkan med osthyvel och blanda den i soppan.

Servera soppan kall med bröd och smör.