Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.
Rullad köttfärslimpa med ost, rökt skinka & kantarellsås
Recept; (4 port.)
500 g Blandfärs
1 st Ägg
1 dl Grädde
1 msk Ströbröd
1 st Finhackad gul lök
Salt & peppar
1-1,5 msk Fransk senap
100 g Rökt skinka
100 g Lagrad ost i skivor
½ tsk Timjan
Smör till formen
Tillredning;
1) Häll grädden i en bunke. Blanda i ströbröd och låt det
svälla. Blanda i ägg, den hackade löken och krydda med salt och peppar efter smak.
2) Arbeta in gräddblandningen väl i färsen.
3) Fukta ett bakplåtspapper med vatten och tryck ut färsen jämt till en kvadrat.
4) Bred på ett lager senap. Täck senapen med skinkskivor och ostskivor i nämnd ordning. Strö på färsk timjan.
5) Rulla ihop färsen (som en rulltårta) med hjälp av det fuktade pappret. Lyft över rullen i en smörad form (alt. bakplåt)
6) Stek i ugnsvärme 175 grader i 50-60 min.
7) Rätten serveras med potatis, kantarellsås och grönsakssallad (Salladen kan ersättas med valfria grönsaker.)
Upplägg & servering;
Montera (läggupp) anrättningen snyggt på tallrikar. Inte för stora
portioner. ”Det ögat ser skall smaka mer”. Placera ut resterande
mat centralt så att gästerna vid behov kan ”backa”.
Kantarellsås;
Recept; (4 port)
1½ msk Smör
1 dl (ca) Förvällda kantareller (alt konserverade på burk)
2 msk Vetemjöl
2 dl Vatten
1 st Kalvbuljongtärning
1 tsk Soja
1½ dl Mjölk
1 dl Grädde
Salt & peppar
Tillredning;
1) Fräs svampen några minuter i smöret (Teflonbelagd kastrull)
2) Pudra över vetemjölet och rör om. Tillsätt vatten och koka upp.
3) Tillsätt buljongtärning och soja och låt puttra på svag värme några minuter.
4) Späd med resten av vätskan, lite i taget, tills du får önskad konsistens.
5) Låt såsen puttra ca.10 minuter och smaka av med salt och peppar och ev. lite mer soja.
Grönsakssallad;
Isbergssallad
Gurka
Tomater
Salladsdressing (fransk finns på påse)
Olivolja
1) Blanda salladsdressingen enligt beskrivningen på påsen.
2) Skär ner grönsakerna i dressingen och rör om.