Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Önsta Gryta

Rullad köttfärslimpa

Rullad köttfärslimpa med ost rökt skinka & kantarellsås

Recept; (4 port.)
500 g Blandfärs
1 st Ägg
1 dl Grädde
1 msk Ströbröd
1 st Finhackad gul lök
Salt & peppar
1-1,5 msk Fransk senap
100 g Rökt skinka
100 g Lagrad ost i skivor
½ tsk Timjan
Smör till formen

Tillredning;
1) Häll grädden i en bunke. Blanda i ströbröd och låt det
svälla. Blanda i ägg, den hackade löken och krydda med salt och peppar efter smak.
2) Arbeta in gräddblandningen väl i färsen.
3) Fukta ett bakplåtspapper med vatten och tryck ut färsen jämt till en kvadrat.
4) Bred på ett lager senap. Täck senapen med skinkskivor och ostskivor i nämnd ordning. Strö på färsk timjan.
5) Rulla ihop färsen (som en rulltårta) med hjälp av det fuktade pappret. Lyft över rullen i en smörad form (alt. bakplåt)
6) Stek i ugnsvärme 175 grader i 50-60 min.
7) Rätten serveras med potatis, kantarellsås och grönsakssallad (Salladen kan ersättas med valfria grönsaker.)

Upplägg & servering;
Montera (läggupp) anrättningen snyggt på tallrikar. Inte för stora
portioner. ”Det ögat ser skall smaka mer”. Placera ut resterande
mat centralt så att gästerna vid behov kan ”backa”.