Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Önsta Gryta

Helstekt fläskfilé

Helstekt fläskfilé med chilisås

Helstekt fläskfilé med härliga smaker av chili, lime, sesamfrön och cashewnötter.

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°. Bryn köttet runt om i smör-&rapsolja i en stekpanna.
  • Lägg köttet i en ugnssäker form. Salta och strö över chilipeppar och sesamfrö. Stek i mitten av ugnen 20-25 min till 65° innertemperatur.
  • Skala och skär löken i klyftor. Kärna ur och skär chilin i skivor, dela sockerärterna. Fräs löken i smör-&rapsolja, tillsätt chili, sockerärter och cashewnötter, salta och peppra.
  • Blanda såsen med chilipeppar och limeskal och värm den under omrörning. Skär köttet i skivor och servera med sås, grönsaker och ris.

Ingredienser
500 gr fläsklfilé
Smör o rapsolja 2 msk
Salt 0,5 tsk
Chilipulver 0,5 krm
Sesamfrö 1,5 msk
2 st rödlökar
1 st färsk röd chili
150 gr sockerärter
Cashewnötter
Rapsolja till stekningen 1 dl
Kedela mild citronsås 3 dl
Chilipulver 0,5 tsk
Rivna skalet av 1 lime
Salt o peppar