Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Önsta Gryta

Kalasbiffar

4-5 Personer Tillagningstid ca 40 min

4 hg malet kött

1 tsk salt

1 st ägg

2 msk potatismjöl

2 dl grädde

Vitpeppar

8-10 skivor bacon

Ostskivor

Stekning:

Smör eller margarin

Arbeta köttfärsen smidig med salt. Blanda i ägg och potatismjöl, späd med gräddmjölk och krydda med vitpeppar. Forma 8-10 st ganska tjocka biffar (2 cm ) av färsen. Vira en baconskiva runt varje biff och sätt fast den med en tandpetare. Bryn biffarna i margarin på båda sidorna och låt dem sedan eftersteka på svag värme 5-6 min. Eller placera de råa biffarna på ett ugnsfast fat. Sätt in fatet i medelvarm ugn (200 grader) att steka i ca ½ timme. Täck eventuellt varje biff med en ostskiva i de sista 10 min. i ugn.

Potatis eller ris och grönsaker är gott till.

Sås.

3 dl Grädde

2 dl päron cider

Krydda med grönpeppar efter egen smak.