Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.
4-5 Personer Tillagningstid ca 40 min
4 hg malet kött
1 tsk salt
1 st ägg
2 msk potatismjöl
2 dl grädde
Vitpeppar
8-10 skivor bacon
Ostskivor
Stekning:
Smör eller margarin
Arbeta köttfärsen smidig med salt. Blanda i ägg och potatismjöl, späd med gräddmjölk och krydda med vitpeppar. Forma 8-10 st ganska tjocka biffar (2 cm ) av färsen. Vira en baconskiva runt varje biff och sätt fast den med en tandpetare. Bryn biffarna i margarin på båda sidorna och låt dem sedan eftersteka på svag värme 5-6 min. Eller placera de råa biffarna på ett ugnsfast fat. Sätt in fatet i medelvarm ugn (200 grader) att steka i ca ½ timme. Täck eventuellt varje biff med en ostskiva i de sista 10 min. i ugn.
Potatis eller ris och grönsaker är gott till.
Sås.
3 dl Grädde
2 dl päron cider
Krydda med grönpeppar efter egen smak.