Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Önsta Gryta

Morotssoppa

Morotssoppa med örtkesella

För 4 port

Snabblagat recept på smakrik och värmande morotssoppa med örtkesella. Du gör soppan av bland annat morötter, lök, kajennpeppar, lime, kokosmjölk och kvarg. Avnjut med en skiva bröd!

Skala morot och lök och skär i mindre bitar. Koka upp vattnet med morot, lök, buljongtärningar och kajennpeppar. Låt koka i ca 15 minuter.

Starta timer

Finriv det yttersta limeskalet. Dela och pressa juicen ur limen. Tillsätt detta, kokosmjölk och salt i soppan. Mixa soppan i matberedare eller med stavmixer.

Blanda kesellan med gräslök eller persilja. Smaka ev. av med salt och peppar.

Servera soppan med en klick örtkesella, lite finskuren gräslök och gärna rostat bröd.

Ingredienser

  • 6 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 1/2 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 lime
  • 1 burk kokosmjölk (à 4 dl)
  • 2 dl kesella (10%)
  • 1/2 dl hackad gräslök eller persilja
  • 1 tsk salt
  • peppar