Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Önsta Gryta

Heta räkor i vitlök och curry

Heta räkor i vitlök och curry med tonvikt på "heta".

(4 port.)

1) 3 msk matolja
2) 1 msk curry
3) 1 msk chilisås (stark)
4) 1½ tsk cayennepeppar
5) ½ tsk salt
6) 2 st. vitlöksklyftor
7) 1 burk krossade tomater
8) 2 st. gröna paprikor
9) 2 dl matlagningsgrädde
Ca 400 g skalade och tinade räkor

Tillagas i en 2 liters traktörpanna eller liknande

A) Tillbehören 1-6 läggs i pannan i nummerordning. Ej för stark värme.
B) Efter en stund läggs tillbehören 7-9 i och kokas tills gräddgasen dunstat.
C) Räkorna läggs i endast en kort stund. För länge blir räkorna sega.
D) Serveras med vitt ris och painriche (ej nödvändigt).

Vi som har haft förmånen att äta denna rätt är Åke Lind, Göran Strand och Bernt Eriksson