Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Önsta Gryta

Vaniljpannacotta

Vaniljpannacotta med hallon/smultronsås

Recept för 25 personer

25 dl vispgrädde, 15 gelatinblad, 5 st vaniljstänger alternativt 5 tsk vaniljsocker

2,5 dl strösocker

Hallon/smultronsås

2000 gr Hallon, 10 dl smultron (kan ersättas av hallon), 5 msk socker, 5 tsk vaniljsocker

Gör så här

1) Lägg gelatinbladen i blöt (kallt vatten) i minst 5 min.

2) Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg både fröna och vaniljstängerna i en kastrull. (om ni har valt vaniljsockret utgår denna punkt)

3) Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra i ca 1-2 min.

4) Ta av kastrullen från plattan, se till så att det inte kokar. Lägg i gelatinbladen och rör om till dess bladen har lösts upp.

5) Sila bort vaniljstången (om ni har valt vaniljsockret utgår denna punkt) häll upp i glas. Mängden beroende på mycket man vill ha.

6) Ställ in glasen i kylen och låt stelna i 3-4 tim.

Hallon/smultronsås

7) Koka ihop hallon & smultron i en kastrull tillsammans med sockret.

8) När röran har blivit mosig sila bort kärnorna & sikta i vaniljsockret.

9) Låt svalna lite innan du häller det på pannacottan som då har stelnat.

10) Riv gärna lite mörk choklad på och garnera med hallon, smultron eller båda.