Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.
Varm skånsk lerpottesill
Recept;
(ca. 8 port.)
8 st. urvattnade sillfiléer (i nödfall kan matjessill användas)
4 st. hårdkokta ägg (10 min.)
2 msk purjolök skuren i tunna ringar
2 msk. hackad gräslök
2 hg. smör
Tillredning;
Lagen
1 dl. ättikssprit
1,5 dl. vatten
25 gr. Strösocker
Låt filéerna ligga i lagen 1-2 tim.
för att få extra smak.
1
Skär sillfiléerna i cm-stora bitar och lägg dem i ett djupt lerfat, eller motsvarande, som tål ugnsvärme.
Hacka äggen fint och strö över. Toppa med gräs- och purjolök
2
Sätt in lerfatet i ugnen 150 grader 2-3 minuter. Bryn smöret (nötbrunt). Tag sillen ur ugnen och häll över det brynta smöret.
3
Rätten serveras med kavring, smör, kumminost, öl och brännvin.
/Med kokt potatis till blir detta en komplett rätt för sig.