Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Önsta Gryta

Kasslerpuckar m svampsås

Kasslerpuckar med svampsås

  • Serverar: 4 portioner

Under osttäcket göms en bädd av vitlöksdoftande bladspenat.

Ingredienser

  • 400 g kassler
  • 400 g fryst bladspenat
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl riven ost till gratinering
  • Svampsås
  • 200 g svamp
  • 2 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk kalvfond
  • 2 krm salt
  • 2 krm peppar

Instruktioner

  1. Ugn 225 grader.
  2. Tina spenaten. Krama ur vätskan och fräs den med vitlök i smör. Salta och peppra. Skär kasslern i 4 bitar, ca 2 cm och lägg på ett ugnsfast fat. Fördela spenaten ovanpå köttbitarna. Strö osten över puckarna och gratinera i ugnen ca 20 minuter.
  3. Sås: Ansa och hacka svampen. Stek den i smör, strö över mjöl och rör om. Späd med mjölk, grädde och fond. Sjud några minuter under omrörning. Salta och peppra.
  4. Servera puckarna med såsen, kokt råris och tomater.