Kasslerpuckar med svampsås
Under osttäcket göms en bädd av vitlöksdoftande bladspenat.
Ingredienser
- 400 g kassler
- 400 g fryst bladspenat
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 2 msk smör
- ½ tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 dl riven ost till gratinering
- Svampsås
- 200 g svamp
- 2 msk smör
- 4 msk vetemjöl
- 4 dl mjölk
- 1 dl grädde
- 1 tsk kalvfond
- 2 krm salt
- 2 krm peppar
Instruktioner
- Ugn 225 grader.
- Tina spenaten. Krama ur vätskan och fräs den med vitlök i smör. Salta och peppra. Skär kasslern i 4 bitar, ca 2 cm och lägg på ett ugnsfast fat. Fördela spenaten ovanpå köttbitarna. Strö osten över puckarna och gratinera i ugnen ca 20 minuter.
- Sås: Ansa och hacka svampen. Stek den i smör, strö över mjöl och rör om. Späd med mjölk, grädde och fond. Sjud några minuter under omrörning. Salta och peppra.
- Servera puckarna med såsen, kokt råris och tomater.