Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Önsta Gryta

Regnbågslax med hummersås

Regnbågslax med hummersås

( 4 port)

1 st. filead och urbenad lax ca. 800 gr

2 dl grädde

1 fl. Hummerfond (Bong)

1 st. citron

1 liten purjolök

1 kruka dill

Salt

Citronpeppar

Tillredning;

Ställ ugnen på 175 grader

Smöra en ugnsfast form

Skär filéerna i 4 lika stora bitar "viktmässigt"

Salta och strö över citronpeppar

Lägg några ringar purjolök på varje fiskfilé

Ställ in formen i ugnen till fisken uppnått en temperatur på 60 grader

Sås;

Häll grädden i en kastrull

Blanda i hummerfonden tills smaken känns bra. Koka ihop.

Servering;

Lägg en filé på tallriken. Häll över en lagom mängd sås och garnera med dill och citronskivor. Servera med kokt potatis och en grönsallad.