Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.
Regnbågslax med hummersås
( 4 port)
1 st. filead och urbenad lax ca. 800 gr
2 dl grädde
1 fl. Hummerfond (Bong)
1 st. citron
1 liten purjolök
1 kruka dill
Salt
Citronpeppar
Tillredning;
Ställ ugnen på 175 grader
Smöra en ugnsfast form
Skär filéerna i 4 lika stora bitar "viktmässigt"
Salta och strö över citronpeppar
Lägg några ringar purjolök på varje fiskfilé
Ställ in formen i ugnen till fisken uppnått en temperatur på 60 grader
Sås;
Häll grädden i en kastrull
Blanda i hummerfonden tills smaken känns bra. Koka ihop.
Servering;
Lägg en filé på tallriken. Häll över en lagom mängd sås och garnera med dill och citronskivor. Servera med kokt potatis och en grönsallad.