Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Önsta Gryta

Grön ärtsoppa

Grön ärtsoppa med pepparotsfraiche

(4 port)1 gul lök

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 1 påse frysta gröna ärter (à 600 g)
  • 8 dl vatten
  • 2 msk konc kycklingfond
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 1/2 msk finriven pepparrot
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 100 g finstrimlad kallrökt lax

Gör så här

Skala och hacka gul lök och vitlöksklyfta. Fräs i olja i en kastrull.

Tillsätt gröna ärter, vatten och koncentrerad kycklingfond. Låt koka ca 2 minuter. Ta från värmen.

Mixa soppan slät med stavmixer eller i matberedare. Krydda med salt och peppar.

Toppa soppan med finriven pepparrot blandat med crème fraiche och finstrimlad kallrökt lax.

För alla

Kontrollera kycklingsfondens ingrediensförteckning noga, förövrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot i Mat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).