Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Önsta Gryta

Örtdoftande kycklinggratäng

Örtdoftande kycklinggratäng med fetaost

4 Portioner
Ingredienser

– 600 g kycklingbröstfiléer

– 2 tsk kinesisk soja

– 2 msk olja

– 1 tsk salt

– 2 krm peppar

– 150 g fetaost

– 2½ dl valfri grädde

– ¾ dl mild ajvar

– 1 tsk salt

– 2 krm vitpeppar

– 1 tsk torkad oregano

Sätt ugnen på 225°.

Dela kycklingfiléerna på längden om de är stora. Blanda kycklingen med soja. Bryn kycklingen i olja i stekpanna. Salta och peppra. Lägg dem i en ugnsform.

Riv fetaosten grovt. Lägg den på kycklingen.

Blanda grädde, ajvar, salt, peppar och oregano. Häll det över kycklingen.

Sätt in formen i ugnen. Låt stå 20 minuter. Tag ut och garnera ev med färsk oregano.

Servera gratängen med klyftpotatis och en sallad med tomat, gurka och rödlök.