Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Önsta Gryta

Fiskgryta: +++++

Fiskgryta: +++++

(4 port.)

400 g fiskfileer ev bitar av lax
1 strimlad purjolök
1 msk mjöl
2 dl matlagningsgrädde
Salt o svartpeppar
1/2 dl chilisås
1 msk pressad citron
1 burk musslor i vatten
1/2 kg oskalade räkor
Dill

1. Fräs purjolöken i smör tills den blir mjuk utan att ta färg. Strö över mjölet o rör om.

2. Tillsätt grädde, salt, peppar, chilisås och citron. Lägg i fisken skuren i bitar. Sjud på svag värme under lock ca 6-8 min.

3. Skala räkorna. Låt musslorna rinna av. Blanda försiktigt ner musslor o räkor i grytan. Låt allt bli genomvarmt utan att koka.

Garnera med dill och servares fiskgrytan med pressad potatis eller ris.