Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Önsta Gryta

Bananer i kokosmjölk

Bananer i kokosmjölk

En härlig och söt efterrätt av banan, kokosmjölk och socker. Perfekt att servera som dessert efter en god middag. Både exotiskt, roligt och fantastiskt gott!

Ingredienser
Portioner: 4
• 2 - 2 1/2 dl kokosmjölk
• 1 msk socker
• 1 krm salt
• 3 bananer
• 1/2 dl kokosflingor
Så här gör du

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

1. Koka upp kokosmjölk med salt och socker i en kastrull.
2. Dela bananerna på längden. Skär sedan på tvären i 4 cm långa bitar.
3. Lägg bananbitarna i kokosmjölken och sjud tills bananerna är varma.
4. Häll upp i dessertskålar, strö över kokosflingor. Servera gärna med vaniljglass.

Rätten är fri från gluten, laktos och ägg.
Gör laktos- och äggfri: Servera utan vaniljglass.
Tips
En fyllig och "rik" dessert som passar efter en lättare varmrätt.