Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Önsta Gryta

Kycklinggratäng krämig

Krämig italiensk kycklinggratäng

Ingredienser

4 personer

  • 8 kycklinglårfiléer, med skinn
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymal
  • Grönpeppar stött
  • 10 soltorkade tomater, i olja
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 röd chilifrukt, utan kärnor
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk grönpeppar
  • 1 tsk svartpeppar
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 dl parmesanost, fint riven

    Gör så här
  1. Värm ugnen till 180 grader, varmluft.
  2. Koka potatis
  3. Fräs kycklingen på medelvärme tills den får lite färg runtom, i cirka 5 minuter. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsform.
  4. Strimla de soltorkade tomaterna. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka chilin. Fräs tomaterna, vitlöken och chilin i cirka 2 minuter, tills det börjar dofta härligt.
  5. Krydda med timjan och grönpeppar och häll i buljongen. Tillsätt grädden och parmesanosten. Låt det sjuda försiktigt tills osten smälter.
  6. Skeda såsen över kycklingen i formen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
  7. Dela körsbärstomaterna i halvor. Plocka basilikabladen.
  8. Ta ut formen. Lägg ut körsbärstomaterna i formen och toppa med färsk basilika. Servera gratängen direkt med pasta.
  • 8 körsbärstomater
    0,5 kruka basilika