Krämig italiensk kycklinggratäng
Ingredienser
4 personer
- 8 kycklinglårfiléer, med skinn
- flingsalt
- svartpeppar, nymal
- Grönpeppar stött
- 10 soltorkade tomater, i olja
- 1 klyfta vitlök
- 0,5 röd chilifrukt, utan kärnor
- 1 tsk timjan
- 1 tsk grönpeppar
- 1 tsk svartpeppar
- 3 dl kycklingbuljong
- 1,5 dl vispgrädde
- 1 dl parmesanost, fint riven
Gör så här
- Värm ugnen till 180 grader, varmluft.
- Koka potatis
- Fräs kycklingen på medelvärme tills den får lite färg runtom, i cirka 5 minuter. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsform.
- Strimla de soltorkade tomaterna. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka chilin. Fräs tomaterna, vitlöken och chilin i cirka 2 minuter, tills det börjar dofta härligt.
- Krydda med timjan och grönpeppar och häll i buljongen. Tillsätt grädden och parmesanosten. Låt det sjuda försiktigt tills osten smälter.
- Skeda såsen över kycklingen i formen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
- Dela körsbärstomaterna i halvor. Plocka basilikabladen.
- Ta ut formen. Lägg ut körsbärstomaterna i formen och toppa med färsk basilika. Servera gratängen direkt med pasta.
- 8 körsbärstomater
0,5 kruka basilika