Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Önsta Gryta

Effterrätt Gino

Effterrätt Gino
Recept;(4 port)

2 st Mogna bananer
1 ask Jordgubbar (svenska om möjligt)
1½ dl Ananas färsk (kivi är en god variant)
1 dl Blåbär
Citronmeliss
Vit blockchoklad (alt. mandelmassa)
Vaniljglass

Tillredning;
Skala och skiva ner bananerna i en smord ugnsfast form. Skala och skär ner ananasen. Rensa och dela jordgubbarna och lägg dem i formen. Strö över blåbären. Riv över (hacka) rikligt med vit choklad och gratinera frukten ca 10 minuter i 250 grader.
Frukten skall inte bli mosig utan få en fin gratinerad yta.
Serveras med vaniljglass.

Upplägg & servering;
Montera efterätten i lämpliga skålar, tallrikar eller enl. Kajsa Vargs recept ”Man tager vad man haver”. Toppa med glassen och garnera med citronmeliss. Serveras omedelbart så att inte glassen smälter.