Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Önsta Gryta

Smördegstarte

Smördegstarte med äpple och vaniljglass

(4 port)

4 st. avlång frysta smördegsplattor (ca. 75 g/st.)

240 g skalade och urkärnade äpplen i tunna skivor

1 msk smält smör

Honung

2 tsk socker

1 krm malen kanel

1 krm malen kardemumma

Vaniljglass

Gör så här

Tina smördegsplattorna.

Ringla honung på plattorna.

Varva äppelskivorna på dem.

Pensla äpplena med det smälta smöret.

Blanda socker, kanel och kardemumma och strö över äppelskivorna.

Grädda tartaren i mitten av ugnen (175 grader) tills smördegsplattorna har blivit lite gyllenbruna.

Beroende på ugn 15-35 min.

Serveras med Vaniljglass