Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Önsta Gryta

Krämig Kyckling

Krämig kyckling

För 4 portioner behövs

4 Kycklingfiléer
Olja att steka i
Salt och vitpeppar
2 dl lätt-crème fraiche
1 dl vispgrädde
1 tsk fransk senap
50 g rökt skinka, tärnad
1 burk svarta urkärnade oliver
½ röd paprika skuren i remsor
2 dl riven ost
4 salladsblad
12 plommontomater

Gör så här Sätt ugnen på 200 grader. Torka kycklingfiléerna med hushållspapper och dela dem. Stek i lite olja så att filéerna får färg. Salta och peppra.
Rör ihop crème fraiche, vispgrädde och fransk senap. Rör sedan i tärnade skinkan och riven ost.
Lägg filéerna ganska tätt i en ugnsform.
Lägg oliverna och paprikan över kycklingfiléerna och bred ostsmeten över kycklingen och gratinera i cirka 35 min till fin färg.
Lägg ett salladsblad och 3 tomater på varje tallrik.

Servera med ris.

Slå 500 g krossade tomater i riset när det är färdigkokt.
Gäller för ca 20 portioner.