Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Distrikt Västmanlands Län

Välkommen till PRO Västmanland

Vi är ett aktivt distrikt med i dagsläget 33 föreningar runt om i länet med sammanlagt drygt 10 000 medlemmar, som tillsammans skapar en viktig mötesplats för pensionärer med gemenskap, personlig utveckling, glädje och hälsa.

Verksamheten i distriktets regi rullar nu på för fullt. Genom att klicka på länken nedan kan du läsa mer om vad vi planerar att genomföra och vad vi genomfört.
Länk till Planerade aktiviteter Öppnas i nytt fönster.

Vårt kansli i Hallstahammar har normala öppettider igen. Trotts detta måste vi alla inom PRO vara försiktiga om varandra och följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer som du kan läsa mer om genom att klicka på den rosa knappen Corona/Covid-19 som du hittar genom att scrolla ner på denna sida.

Aktuellt från distrikt Västmanland

Utfrågning av politiker i regionsfullmäktige den 30 augusti 14:00 inför årets val där vi alla som har möjlighet att röste måste göra sin insats.
Länk till inbjudan Pdf, 407 kB, öppnas i nytt fönster.

Distriktet har genomfört en utfrågning av sju politiska partier i pensionsfrågan (KD var tillfrågade men återkom aldrig).
Här kommer en kort utvärdering av de fem frågor vi ställde för att ge er en bild av var de olika partierna står i pensionsfrågan. Vill ni lyssna och fördjupa er på de olika intervjuerna kontakta distriktet så löser vi det.
Länk till utvärderingen Pdf, 90 kB, öppnas i nytt fönster.

Distriktet har intervjuats i Dagens nyheter och ställer sina krav oche berättar om sina erfarenheter av vården för äldre. Du kan läsa mer om detta genom att klicka på nedanstående länk.
Länk till artikeln i DN Pdf, 1.4 MB, öppnas i nytt fönster.

Livesändningar har PRO Distrikt Västmanland genomfört i samarbete med ABF Studieförbund vid 4 tilfällen som kan ses på YouTube. Du kan se dessa i efterhand om du inte hade möjlighet vid aktuellt tillfälle, genom att klicka på den rosa knappen nedan.

Livesändningar

Medlem kan Du bli genom att klicka på knappen nedan.

Bli medlem här

PRO informerar skickas löpande ut med viktig och aktuell information till föreningar via mail. Om Ni missat någon av dessa utskick, finns de att läsa genom att klicka på knappen nedan.

PRO Informerar

Corona/Covid 19 pågår och kommer att påverka oss även framöver. Genom att klicka på knappen nedan får du tillgång till den senaste informationen

Corona/Covid-19

Facebook är också en kanal för distriktet. Du kommer till vår Facebook sida genom att klicka på nedanstående knapp.

Distriktet på Facebook

Om du scrollar vidare på denna sida kan du läsa mer om kommande aktiviteter samtytterligare aktuell information från både PRO Riks och Distrikt Västmanland

Ellbodahuset

Ellbodahuset där PRO Distrikt Västmanland har sitt kansli

Kommande aktiviteter

Vi kunde inte hitta några kommande aktiviteter just nu.

 • Personer framför träd
  Övrigt

  Bli PRO:s nästa sakkunniga!

  Vi söker dig som vill arbeta för att förbättra äldre personers livsvillkor i Sveriges största pensionärsorganisation. Du kommer att jobba i en miljö som ständigt utvecklas för att möta nya utmaningar och tillsammans med kollegor som är specialister inom sina områden. I fokus står politikområden som är särskilt viktiga för äldre med tyngdpunkt på pensionärers ekonomi.

 • Gemenskap & aktiviteter

  Lär känna vår ordförande Åsa Lindestam

  Åsa Lindestam valdes på kongressen 2022 till PRO:s nya ordförande. I veckan har det gått drygt 100 dagar sedan hon tillträdde det nya uppdraget. Vi uppmärksammar det genom att intervjua henne inför höstterminen med PRO. Åsa Lindestam har tidigare varit vice talman i Sveriges riksdag, riksdagsledamot och rektor. Hon bor i Gävleborg med sin man Sven-Erik. Åsa är PRO:s elfte ordförande och den andra kvinnan på posten.

 • Gemenskap & aktiviteter

  PRO:s riksmästerskap i boule på Gysinge Herrgård avgjort!

  Efter några års uppehåll genomfördes årets riksmästerskap i boule åter på Gysinge Herrgård. Helgen 17–18 september samlades gräddan av PRO:s boulespelare för att göra upp om vilket distrikt som vaskat fram det bästa tremannalaget.

 • Gemenskap & aktiviteter

  PRO-golfarna besökte Gotland

  Årets riksmästerskap i golf genomfördes 12–13 september på När golfklubb på östra Gotland. Ett 80-tal PRO:are gjorde upp om de individuella medaljerna första dagen och andra dagens lagtävling mellan distrikten lockade 16 fyrmannalag från 12 olika distrikt.

 • Pension

  PRO OM SÄNKT SKATT FÖR PERSONER 65+ SOM JOBBAR

  Regeringen lägger förslag som innebär att det kommer att ges en skattereduktion för personer som vid årets ingång har fyllt 65 år och som arbetar. Syftet med förslaget är att väga upp för de förstärkningar som har gjorts inom ramen för det ordinarie jobbskatteavdraget och kompensera personer som väljer att förlänga arbetslivet.

Alla nyheter

Bli medlem i PRO

Tillsammans ser vi till att livet som pensionär blir bättre och roligare.

2019

Läs mer om PRO

Medlemsförmåner:

 • Pro medlemsresor
 • Utvecklande studier
 • Fri datasupport
 • PRO mastercard
 • Försäkringar
 • Billigare resor
 • Samhällspåverkan
 • PRO mervärde
Bli medlem!

Trippelskrapet

 • Sex årliga miljonvinster.
 • Vinst på var fjärde lott i snitt.
 • Viktig inkomstkälla för PRO-föreningar.
 • Gör det möjligt för PRO att hålla nere avgifterna.

 

Bli kund här

Läs mer om Trippelskrapet