Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Önsta Gryta

Remouladesås II

Remouladesås;

Glöm den köpta, glöm den du får på restaurangen. Här kommer NR 1 enl. min åsikt.
Användningsområde;

Fisksås, godast till rödspätta men kan användas till alla typer av plattfisk.
Recept;
(4 port.)

1,5 dl majonäs (alt. lättmajonäs)
1,5-2,5 dl gräddfil
10-15 st kapris
3 msk. bostongurka (men mängd efter tycke och smak)
1 medelstor gul lök alt. schalottenlök
Valfri mängd dill och persilja (med tonvikkt på mycket när det gäller dillen)
Salt och peppar
Saften av en halv citron

Tillredning;
Rör samman majonäs och gräddfil (majonäsen är såsens bärare, gräddfilen användes enbart för att få rätt konsistensen på såsen.)
Finhacka löken, dillen, persiljan och kaprisen (alt. hel kapris).
Blanda ner den finhackade delen av receptet.
Tillsätt bostongurka och saften av en halv citron.
Krydda med salt och vitpeppar.
Före användning;
Såsen blir godast om den får stå i kylskåp och dra några timmar