Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Önsta Gryta

Kryddad köttfärsrulle

Rullad köttfärslimpa med kryddor, ost & bacon.

Recept; (4 port.)
500 g Nötfärs
1 st Ägg
1 dl Grädde
1 msk Ströbröd
1 st Finhackad gul lök
1 tsk. Salt
1 krm Citronpeppar
1 msk Koriander fryst
1 msk Ingefära riven
1 klyfta Vitlök Skivad tunn och hacka
1-1,5 msk senap
1 msk Tomatpure
140 g Bacon (1 paket )
100 g Lagrad ost i skivor
Soja

Smör till formen

Tillredning;
1) Häll grädden i en bunke. Blanda i ströbröd och låt det
svälla. Blanda i ägg, salt och citronpeppar i köttfärsen.
2) Hacka löken och bryn den med salt och socker.
3) Blanda sedan kryddblandningen väl med nötfärsen.
4) Fukta ett bakplåtspapper med vatten och tryck ut färsen jämt till en kvadrat.
5) Bred på ett lager med bacon och ostskivor i nämnd ordning.
6) Rulla ihop färsen (som en rulltårta) med hjälp av det fuktade pappret. Lyft över rullen i en smörad form (alt. bakplåt)
7) Gnid in rullen med Soja
8) Stek i ugnsvärme 175 grader i 50-60 min.
9) Rätten serveras med potatis, sås och grönsakssallad (Salladen kan ersättas med kokta grönsaker.)

Sås.
Skyn från nötfärsen blanda med 2dl vatten och 2 dl grädde och
kokas upp. Kryddas med 1 msk kalvfond, 1 krm citronpeppar och 1-2 msk lingonlylt.
Red av såsen med maizena mjöl.

Sallad
Isbergssallad
Gurka
Tomat
Paprika Röd + Gul

Upplägg & servering;

Montera (lägg upp) anrättningen snyggt på tallrikar. Inte för stora
portioner. ”Det ögat ser skall smaka mer”. Placera ut resterande
mat centralt så att gästerna vid behov kan ”backa”.

Lingonsylt serveras till.