Gulaschgryta från Pustan.
Mustig ungersk gulaschgryta på lamm eller gris. Denna klassiska gryta sprider en ljuvlig doft av kryddor medan den puttrar på spisen. Du serverar grytan tillsammans med ris eller potatis. Smaklig måltid!
Ingredienser
- 2 msk olja
- 400 g grytbitar av lamm eller gris
- 2 gröna paprikor
- 2 gula paprikor
- 1 röd chilifrukt
- 1 gul lök
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1/2 krm kajennpeppar
- 1 msk paprikapulver
- 1 burk krossade tomater (à 400 g)
- 2 dl vatten
Så här gör du
Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
- Värm olja i en gryta eller stekpanna. Bryn grytbitar av lamm eller gris runt om.
- Skölj, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Kärna ur en röd chilifrukt. Strimla den fint. Skala och hacka löken.
- Lägg ner allt det gröna och låt fräsa med några min. Krydda med salt, svartpeppar, kajennpeppar och paprikapulver.
- Häll på krossade tomater och vatten. Låt koka ca 30 min. Servera med kokt potatis eller ris och färsk gurka i bitar.