Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Önsta Gryta

Räkor i salladsknyte med wasabikräm

Räkor i salladsknyte med wasabikräm

15 min

Vår svenska räkcocktail uppiffad med vassa japanska smaker. Räkorna marineras en kort stund i underbar dressing och alltihop serveras i vackra skålar av isbergssalla

Gör så här

  • Blanda alla ingredienserna till dressingen.
  • Rör crème fraiche, ingefära, wasabi och gräslök till en slät crème.
  • Blanda räkor och salladsskott med dressingen.
  • Fyll salladsbladen med räkorna och toppa med crème fraiche.

    Skalade räkor 200 g


    Arla Köket® lätt crème fraiche 1 dl


    Gari, inlagd ingefära 1,5 msk


    Wasabipasta 0,5 msk


    Finhackad färsk gräslök 3 msk


    Salladsskott 5 dl


    Salladsblad 4 st


    Dressing:

    Japansk soja 1,5 msk


    Vinäger t ex risvinäger 0,5 msk