Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Önsta Gryta

Kyckling i Whiskysås

Kyckling i Whiskysås ++++ (4 port.)

1 kg kycklingfilé

1 dl soltorkade tomater

1 kg fast potatis (fast)

0,5 dl riven parmesanost

0,5 dl mjölk

2 msk smör

0,5 dl soja

2 dl vispgrädde

0,5 dl whisky

Gör så här...

1) Skiva kycklingen i ca 1,5 cm tjocka skivor och lägg dem i en ugnsfast form.

2) Hacka soltorkade tomater och strö dem över kycklingen.

3) Blanda soja, vispgrädde & whisky i en skål.

4) Häll whiskysåsen över kycklingen ställ den den ugnsfasta formen i ugnen i 200 grader ca. 30 minuter.

5) Koka potatisen mjuk i ca. 20 minuter i hälften mjölk & hälften vatten.

6) Häll av potatisen och blanda i mjölk, smör & parmesanost. Mosa potatisen.

7) Servera anrättningen med valfria grönsaker

Lycka till önskar värdarna

Rolf, Kaj & Stig Göran