Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.
Kyckling i Whiskysås ++++ (4 port.)
1 kg kycklingfilé
1 dl soltorkade tomater
1 kg fast potatis (fast)
0,5 dl riven parmesanost
0,5 dl mjölk
2 msk smör
0,5 dl soja
2 dl vispgrädde
0,5 dl whisky
Gör så här...
1) Skiva kycklingen i ca 1,5 cm tjocka skivor och lägg dem i en ugnsfast form.
2) Hacka soltorkade tomater och strö dem över kycklingen.
3) Blanda soja, vispgrädde & whisky i en skål.
4) Häll whiskysåsen över kycklingen ställ den den ugnsfasta formen i ugnen i 200 grader ca. 30 minuter.
5) Koka potatisen mjuk i ca. 20 minuter i hälften mjölk & hälften vatten.
6) Häll av potatisen och blanda i mjölk, smör & parmesanost. Mosa potatisen.
7) Servera anrättningen med valfria grönsaker
Lycka till önskar värdarna
Rolf, Kaj & Stig Göran