Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.
Ungersk Gulasch
Ingredienser till 6 personer
1 kg Högrev
3 gula lökar
4 vitlöksklyftor
3 selleristjälkar
1-2 chilifrukter
2 tsk kummin
1,5 msk paprikapulver
4 dl tomatpuré
8 dl oxbuljong
3st röda paprikor
6st potatisar
Olivolja och smör till stekning
Salt och svartpeppar
1 Skär köttet i 3cm stora tärningar. Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukten och fräs tillsammans med köttbitarna i smör och olja i en tjockbottnad gryta.
2 När köttet brynts och löken mjuknat tillsätter vi kummin, paprikapulver och tomatpuré och späder sedan med buljongen.
3 Rensa paprikorna och dela i lagom stora bitar. Lägg i bitarna i grytan tillsammans med det övriga och låt det sjuda under lock i 1 timme.
4 Skala och skiva potatisen. Lägg i potatisen och låt sjuda i ytterligare ½ timme. Smaka av med salt och peppar.
Bon apetit