Saffransmousse med kaksmul
| 8 ingredienser | 20 minuter
Juldessert med fluffig mousse och smulade kakor! Avsluta julmiddagen med en härlig efterrätt till jul, en saffransmousse med lätt känsla.
Ingredienser
- 6 st havrekakor
- 15 gram Mat & Bak smör
- 1 dl vispgrädde
- 0,5 gram saffran
- 2 msk råsocker
- 100 gram naturell färskost
- 1 msk apelsin(er) 1 msk juice
- 2 msk lingon
Tillagning
- 1. Mixa kakorna tillsammans med smöret i en matberedare eller mixer.
- 2. Vispa grädden fluffig tillsammans med saffran och råsocker.
- 3. Bland försiktigt ned färskosten, pressa i 1msk apelsinjuice och rör ihop till en slät smet. Smaka ev av med lite mer socker eller apelsin om så önskas.
- 4. Fördela kaksmulet i 4 st små skålar eller glas och spritsa eller klicka ut saffransmoussen. Toppa med lingon.