Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Önsta Gryta
Meny

Hallonbiskvier

Kalasgoda Hallonbiskvier

Vilken lycka med mandelmassa.
40 st ruttor

Botten
600 g mandelmassas
6 st stora ägg

Botten:
Vispa äggen
Riv mandelmassan
Blanda äggsmet med mandelmassan.
Bred ut smeten i långpanna 25x30 cm med smörpapper.
Smöra in smörpappret innan fyllningen hälls i.

Grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 20 minuter

Låt kakan svalna efter gräddning (i kylsåp)

Fyllning
250 g smör
2 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
300 g hallon

Fyllning:
Vispa smör, vaniljsocker och florsocker pösigt.
Tillsätt hallon och vispa till jämn smörkräm.

Bred på fyllning när kakan har svalnat
.
Placera 40 st hallon på kakan. I mitten på varje tårtbit.
Ställ in kakan svalt.

Skär kakan i rutor

Garnering:
Riv choklad över bitarna innan servering.