Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.
Fläskfilé med madeira skysås
Ingredienser
Portioner: 4
1 Fläskfilé ( ca. 100 - 150 gr/person)
1 msk smör till stekning
Fyllning:
1 dl finhackad rökt skinka
1 dl riven parmesanost
½ dl finhackad lök
½ dl finhackad gul paprika
1-2 finhackade vitlöksklyftor
3 msk ljus dijonsenap
Sås:
1 dl madeira
1 msk kalvfond
½ msk soja
100 gr smör
Gör så här:
1 Blanda alla ingredienser till fyllningen.
2 Putsa filén och fyll den med fyllningen antingen genom att skära upp filén eller att sticka hål genom filén på längden och sen fylla filén med hjälp av ett träskaft. Om filén skärs upp är det viktigt att binda ihop den för att hålla fyllningen på plats.
3 Bryn filén runt om i en smörad stekpanna. Krydda den med salt & peppar.
4 Efterstek filén i ugnen i 200 grader ca 25 minuter.
Sås:
1 Vispa ur pannan (grytan) med madeiravinet.
2 Tillsätt soja och kalvfond.
3 Låt det koka ihop.
4 Rör ner smöret