Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Tenhult

Månadsmöte 6 september 2023

 

PRO Tenhults månadsmöte onsdagen den 6 september inleddes med dragspelsmusik av Bosse, därefter hälsade ordföranden ett 45 tal närvarande välkomna till dagens möte, ett särskilt välkommen till Nils-Erik (PostaNisse) Andersson från Älgabäcksryd som under 40 år arbetat åt Kungliga Postverket.

Nisse arbetade som lantbrevbärare i och runt Tenhult med omnejd. Det var lätt att få arbete på posten på den tiden. Det fanns många postkontor runt om i samhällena med många anställda och postmästare på varje postkontor.

Utdelning skedde 2 gånger/dag och även utdelning på lördagar.

Som lantbrevbärare fick man vara allt i allo, hjälpa till med både det ena och det andra (hämta ut baket/pengar, lösa ut checkar som fanns på den tiden) med det blev också många trevliga kaffestunder med många skratt, goda bullar och kakor.

Nisse berättade många roliga episoder som han fick vara med om, vilket uppskattades av alla närvarande.

Nisse tackades med en stor rungande applåd, därefter följde kaffe, allmän information om kommande aktiviteter samt lotteridragning.

Ordföranden informerade att onsdagen den 27 september kl. 15.00 i Allianskyrkan gästas vi av Bolmsö Old Star Big Band, ett samarrangemang av SPF, RPG och PRO. SPF står som värd för arrangemanget.

Onsdagen den 4 oktober kommer Herr o Fru Hackspett till vårt månadsmöte i PRO och underhåller med sång och musik.



Bild och Text: Bosse och Berit