Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Tenhult

Månadsmöte 5 april 2023

PRO Tenhults månadsmöte onsdagen den 5 april inleddes med dragspelsmusik och därefter hälsade ordföranden välkommen till dagens möte, ett särskilt välkommen till Kenneth Axelsson, Räddningstjänsten i Jönköping.

Tema för dagen var: Vad gör man vid plötsligt hjärtstopp? Hur används en hjärtstartare?

Kenneth beskrev på ett utförligt sätt hur hjärt- och lungräddning samt hur en hjärtstartare fungerar. Plötsligt hjärtstopp kan drabba vem som helst och när som helst då krävs omedelbar hjälp i form av hjärt- och lungräddning och en hjärtstartare så snabbt som möjligt. De första minuterna efter att hjärtstopp inträffat kan vara avgörande för hur stora chanser en skadad har att överleva.

Många frågor ställdes till Kenneth som vi fick svar på. Rekommendation att man på sin telefon lägger in appen 112 för att snabbt kunna larma. Kenneth tackades med blomma och en stor applåd.

Därefter kaffeservering och sedvanlig lotteridragning.

Ordförande tackade alla, pålyste nästa månadsmöte onsdagen den 10 maj kl. 14.00 i Allianskyrkan, då blir det sill-lunch och underhåller gör Naumann&Knutsson med sång och musik.

Den 25 april kl. 14.00 kommer en konsumentrådgivare från kommunen till Allianskyrkan för att lära oss hur vi ska skydda oss mot bedrägerier.

Bild och text: Bosse och Berit