Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Tenhult

Höstresa 15 aug. 2022

PRO Tenhult startade aktiviteterna efter sommaruppehållet med en gemensam resa. Måndagen den 15 aug. i strålande solsken avreste ett 25-tal resenärer med buss från Tenhult. Resan gick via Lekeryd, Svarttorp, Haurida till första stoppet som var Åsens by. Där serverades kaffe, hemgjord ostkaka, grädde och sylt. Där fick vi uppleva hur en småländs by kunde se ut för 100 år sedan. Den sista invånaren som bodde på Åsens by var Tekla Svensson, hon flyttade från byn år 1989.

Sedan gick färden vidare på vackra småvägar under Åkes guidning tills vi kom till Säby kyrka där vi fick en guidad visning av kyrkan. Den nuvarande kyrkan innehåller byggnadsdelar från 1100-talet. Den äldsta stenkyrkan var uppförd av tuktad gråsten. Kyrkans inredning och inventarier har genom de många adelsstäkterna i församlingen fått en hög konstnärlig och hantverklig kvalitet.

Därefter gick färden vidare till Bauergården vid sjön Bunn där vi åt en god lunch.

Hemresan gick genom den vackra Skärstadalen med sista stopp på Rudenstams gårdsbutik.

Ordf. tackade Mona och vår chaufför för en mycket trevlig och välplanerad resa och tackade samtliga resenärer för deltagandet och pålyste nästa månadsmöte den 7 sept. då vi underhålls av Lommaryds Gubbakör, meddelade också att promenaderna startar den 31 aug.

Var tillbaka i Tenhult kl. 16.00 nöjda och belåtna efter dagens resa.


Text och Bild: Berit och Lennart