Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Rönnby

Trivselträff 20 september 2023

Besöksrekord med rock´n roll

Att rockmusik är ett dragplåster det kan PRO Rönnby skriva under på. För på höstens upptaktsmöte onsdagen den 20 september lyckades man sätta besöksrekord. Besöksrekordet på 79 personer var en positiv överraskning, även om det skapade en utmaning för köksansvariga att tillfredsställa alla hungriga magar med smörgåsar och kaffe. Margareta Enstedt och Gunilla Jäderberg gjorde ett bra jobb med att hantera den ökande efterfrågan på smörgåsar och kaffe.

Träffens underhållning svarade rockbandet Black River Band för som rev loss med Elvis Presleys låt ”All shook up”. En låt som Elvis skrev tillsammans med Otis Blackwell och som direkt gick upp som etta på Billboardlistan i USA. Black River Band, som fritt kan översättas med Svartåns band, startade för cirka 20 år sidan. De som ingår i bandet är alla från Västerås utom Per, som är från Surahammar. De som spelar är Hans Haettman på bas, Per Andersson trummor, Stefan Jansson på led guitar och Roger Pettersson på akustisk gitarr/ukulele och sång.

Gruppens repertoar är 60- och 70-talsmusik med kända engelska och svenska låtar. Bland annat fick vi lyssna på svensk musik ur ikonbandet Sven-Ingvars låtskatt. Även gruppen Östen med Restens låt ”Hon kommer med solsken” spelades. Musik har en speciell förmåga att väcka nostalgiska minnen och skapa en festlig atmosfär. Detta märktes särskilt med låten ”Save the last dance for me” då mångas tankar gick tillbaka till ungdomens danskvällar. Black River Band avslutade med två kända evergreens såsom ”Mälarökyrka” skriven av den kända TV-journalisten Sven Lindahl och ”En gång jag seglar i hamn” av Stig Olin, då flera stämde upp och glatt sjöng med.

Vår diktläsare sedan många år Elisabeth Hammerin-Eriksson framförde dikten ”I Ungdomen” av den värmländska poeten Gustaf Fröding. Dikten, som är skriven redan 1891, består av 88 ord och är ur diktsamlingen Gitarr och dragharmonika.

Ordförande Ingvar Graflund informerade om kommande resor då närmast den 19 oktober till Miniature Kingdom i Kungsör och Julbordet till Utvreta i december. Dessutom startar vecka 41 fyra studiecirklar som skall lära oss att hantera den digitala världen med hjälp av mobiltelefoner och surfplattor.

Andra aktiviteter under hösten presenterades av vår friskvårdsansvariga Elisabeth Lindell där bland annat både Gå-fotboll, dans, simning samt studiebesök på Radio Västmanland står på programmet.

Träffen avslutades med kaffe och smörgås samt lottdragning där några gick hem med en blomma och en Trisslott. Ett tack framfördes också till Skrivtolkarna, som är en ovärderlig hjälp framför allt för dem som har hörselproblem.

Text o foto: Gerd Olsson