Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Jakobsberg

Fredagsbrev v. 41-23

Sven och Karin har lyssnat.

Ett par härliga musiktimmar avnjöts med Järfälla symfoniorkester på lördag 7 oktober i en knökfull Jakobsbergskyrka. Jonas Dominique dirigerade Dvorakmusik. Lars Lindkvist Järfälla Spelmän var solist på nyckelharpa! Underbart! Vilken vis- och låtskatt, som våra lokalmusikanter komponerat!

På söndag guidning av Folkhögskolan och närområdet av Bo Johansson med 13 deltagare . Soligt och 8-10 grader - härligt uteväder med gott fika!!

Måndag möttes PRO, SPF , RPG och Varttuneet på gemensamt möte och studiebesök på Flottiljen. Tyvärr väldigt få i matsalen.

Företagsfrukost om Kallhälls centrum i Folkets Hus med 70 besökare. Kommunpolisen Ida Denish beskrev trygghetsläget som bra och förbättrat i centrum. Niños från JHAB beskrev ett förebyggande arbete med ungdomar. Företagsprofilen Kaj Skoglund avtackades av KSO Eva Ullberg.

På fredag 13 oktober hade Seniorakademin - ABF ett välbesökt möte om migrationen med professor Eskil Wadensjö. Drygt 40 besökare. Han nämnde bl.a att de afghanska pojkarna, som diskuterades mycket för något år och som lyckats mycket bra med både utbildning och jobb och låg över genomsnittet för den åldersgruppen!

Eskil Wadensjö och Åke Sundberg Seniorakademien..

Trevlig helg hälsar Bo Johansson, ordförande 070-4919499.

PS: Torsdag 19 oktober kl 14 allsång med Bo Rönngren på månadsmötet i Jkbkyrkan. Bo Johansson talar om sitt Järfällaförslag om en naturbro från centrala Jakobsberg till Kvarnbacken/ Västra Jakobsberg.

På lördag 14 oktober arrangeras Jazz- och bluesfestival kl 13-16 i Folkets Hus bl.a med Anders Linders, Lira! PRO K/S är med arrangör