Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Vaggeryd

Stig Johansson – 85 år

En man sitter i en soffa, Framför honom står en krukväxt med rosa blommor.

Grattis Stig!

Vi, Margitha och Jan, har fått äran att gratulera ännu en pigg 85-åring. Stig Johansson fyllde 85 år den 18 januari och några dagar senare hälsade vi på hos Stig och Anita. Vi gratulerade från PRO, med en rosenkalla istället för den sedvanliga orkidén, enligt önskemål.

Stig och Anita bor i en villa vid Hjortsjövägen. dit de flyttade 2004. Där trivs de bra med närheten till skogen och naturen som betyder mycket för dem. De har även nära till Hjortsjön och de fina stigarna runt omkring.

Jobbat i utlandet

Stig började skolan i Blomstermåla och realskolan i Mariannelund. Efter det gick han på Tekniska Gymnasiet i Växjö och fick snart jobb efter skolgången.

Han har jobbat på flera olika ställen, bland annat Asea i Västerås där han jobbade med bland annat vågsystem. Han har också jobbat på olika ställen i utlandet, bland annat Indien och Spanien.

De sista 25 åren innan han gick i pension, var han i Oskarshamn och arbetade som elektronikförsäljare.

Familjen och motionen

Han har två söner med familjer, fem barnbarn och två barnbarnsbarn att glädjas åt.

Stig gillar att röra på sig och började springa när han var runt 15 år, med bland annat Lidingöloppet och andra tävlingar. Han har åkt Vasaloppet flera gånger och även cyklat mycket.

Ett annat stort intresse för både Stig och Anita är att de dansar gammeldans och gillesdans. Till sommaren brukar det bli en cykelvecka med dansgänget!

I maj blir det resa

Stig är med i PRO:s styrelse och planerar nu en cirkel som heter Läs och Res, där man först läser om resmålet, den här gången Bohuslän, och sedan planeras en resa dit i maj.

Som sagt, en mycket aktiv herre!

Vi får tacka Stig och Anita för den trevliga pratstunden och för gott fika!

Text och bild: Margitha Larsson