Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Vaggeryd

Ingemar Larsson – 90 år

Det blev en fin fredagseftermiddag dagen före jubilarens 90-årsdag. Eva Kursten och Åke Andersson från PRO överraskade Ingemar Larsson med chokladkartong och tulpanbukett.

Grattis Ingemar!

Ingemar Larsson bor sedan sju år på Furugårdens äldreboende. Då hans hustru Solveig avlidit och hans syn kraftigt försämrats, blev det allt svårare att klara sig i egen lägenhet.

Ingemar har bara lovord att säga om sitt boende, den trevliga lägenheten, den fina personalen, den goda maten och all tänkbar omsorg. Radion är ett bra hjälpmedel att lyssna på, när inte synen finns.

Nyheter, så man hänger med i det oroliga världsläget. Sporten är också något som intresserar honom mycket.

Vasaloppskille

Ingemar har åkt många Vasalopp, det vittnar medaljerna på väggen om.

Ingemar gick lärlingsvägen på Vilo Möbelfabrik för att utbilda sig till möbeltapetserare, det var så man lärde sig de flesta yrken förr i tiden. Fritiden ägnades åt naturen, idrottstävlingar och resor.

Många minnen

Ingemar med sitt goda minne hade mycket att berätta för oss. I PRO deltog han många år på ”Snicken” och det passade bra att Åke Andersson var med och gratulerade. Det pratades om hur trevligt de hade på måndagseftermiddagarna och fikapausen med damerna på terapin, bland annat. När Ingemar inte längre kunde snickra, så kom han ändå ner till lokalen för att fika, prata, känna trädoften och gemenskapen.

Tack Ingemar, för den trevliga eftermiddagen på Linden 4.

Text: Eva Kursten