Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Vaggeryd

Per Henriksson – 90 år

Grattis till Per, som fyllt 90!

Den 22 mars 2023 fyllde Per Henriksson 90 år och det ville vi i PRO fira! Jan och Margitha Larsson fick den äran att uppvakta honom på den stora dagen.

Vi åkte ner på eftermiddagen och möttes av Pers dotter Susanne och sonen Kent med respektive som kommit hem till honom från Tyskland, där de bor.

Båda barnen är födda i Sverige och var nu hos sin far för att fira honom. Per har också tre barnbarn och två barnbarnsbarn, som inte var med den här gången.

Som brukligt är överlämnade vi en orkidé från PRO. Per blev så glad och tackade så mycket för blomman.

Ett fint kaffebord var dukat och det bjöds på goda snittar och kakor, medan Pers dotter serverar oss kaffe och vi börjar prata. Kent berättar att han brukar följa PRO hemifrån på nätet och ser fram emot att få se sin far på gratulationssidan!

Jobbade i Tyskland

Per vill gärna berätta lite om sig själv. Det började i Västervik, där han föddes. När skolgången där var slut, studerade han vidare till byggnadsingenjör i Katrineholm.

Han träffade sin hustru i Göteborg, hon var tyska och hade flyttat till Sverige. 1972 flyttade paret till Tyskland och Per jobbade där flera år. Det byggdes många höghus i Tyskland vid den tiden, så det var mycket jobb med planering och mätningar när de skulle byggas.

Hem till Sverige igen

Per och hans hustru flyttade sedan tillbaka till Sverige. Först till Jönköping 1990 och sedan till Vaggeryd 1992. De köpte ett hus vid Malmgatan och trivdes bra där.

Per berättar också att hans hustru gick bort för sju år sedan och att saknaden blev stor. Men han har trevliga grannar och goda vänner som besöker honom ibland. Han har ju varit med länge i PRO och kommit på möten och andra träffar.

Vi får tacka Per och den övriga familjen för besöket!

Text och bild: Margitha Larsson