Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Vaggeryd

Lotta Karlsson – 85 år

PRO Vaggeryd har uppvaktat Lotta, som fyllt 85 år – grattis, säger vi!

E kvinna sitter i en soffa. På bordet framför står en krukväxt - en orkidé.

Lotta Karlsson - nybliven 85-åring. Foto: Margitha Larsson

Egentligen så heter Lotta Inga-Britt, men det är nog ingen som känner igen vem det är! Inga-Britt har hetat Lotta sedan hon gick i skolan, så det skriver också jag!

Lotta och Lars-Erik välkomnar oss, Margitha och Jan, in i sitt hus i det så kallade Tåget på Torsbo, där de har bott sedan de kom till Vaggeryd. Vi överlämnar en orkidé från PRO till Lotta som hon blir så glad över och tackar PRO för den

Opera på födelsedagen

Lotta fyllde 85 år 7 januari 2023 och passande nog så fick hon åka till Spira och lyssna på en väldigt bra och fin opera just den dagen. Hon älskar musik och särskilt opera och hon är ju gift med en musikalisk man. Lars-Erik och Lotta firade 65-årig bröllopsdag i somras, så de har haft mycket att glädjas åt senaste året.

Motala-tjejen träffade Lars-Erik

Lotta föddes i Motala och gick i skolan där. Sen flyttade hon till Linköping. Där träffade hon Lars-Erik. De blev ett par och fick två barn, dottern Helena och sonen Olle. Helena har tre barn och Olle två barn.

Lotta var hemma när barnen var små, som var vanligt förr. De flyttade också en sväng upp till Dalarna innan de kom till Vaggeryd 1967.

Vid den tiden var det brist på lärare och flera lärarpar flyttade hit till Vaggeryd. Jag tror att de flesta blivit kvar här och trivts bra.

Lotta fick jobb på Johnssons järnhandel som den hette då och hon jobbade på kontoret i 27 år.

Cyklar och styrketränar

Lotta är en mycket pigg och aktiv pensionär som tycker om att åka skidor när det är möjligt. Hon håller sig annars vältränad med cykling och styrketräning. Den kulturella biten betyder också mycket. Både Lotta och Lars-Erik är med i en bokcirkel och går ofta på teater och film med mera.

Margitha och Jan tackar för en trevlig pratstund och för gott fika!

Vi önskar dem en fin fortsättning på det nya året.

Text och bild: Margitha Larsson