Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Vaggeryd

Florence Johansson – 85 år

Kvinna vid ett bord dukat med kaffe kakor, framför står en vit orkidé.

Grattis Florence! Bild: Margitha Larsson

Florence Johansson fyllde 85 år den 19 juli 2023 och dagen efter fick Stig Johansson och Margitha Larsson äran att uppvakta Florence. Vi överlämnade en orkidé från PRO och gratulerade och sjöng för henne!

Vi fick sitta i Florence och Svens fantastiska uterum med många fina blommor och blomgrupper. Utanför fönstret var det också många fina blommor och buskar, så paret har verkligen gröna fingrar! Där bjöd Florence på kaffe och mycket gott kaffebröd.

De trivs så bra i sin villa på Torsbo, som de har bott i sedan 1963.

Från Öland

Florence är uppväxt på Öland, men när hon var 18 år flyttade hon till Stockholm för att jobba, eftersom det var lättare att få jobb där. Hon åkte tillbaka till Öland på somrarna och det var där hon träffade sin blivande man Sven på Köpingsvik. I år firar de firar 65-årig bröllopsdag, så de har mycket att fira.

Barn, barnbarn och barnbarnsbarn

Florence och Sven fick sonen Krister. De har också två barnbarn och två barnbarnsbarn.

Sonen med familj har kvar huset på Öland och renoverar och sköter om det. Florence och Sven åker ofta till Öland, eftersom de känner sig hemma där också.

Gofika på styrketräningen

Sven är uppväxt i Byarum och när de gift sig flyttade de in i en ny villa på Torsbo.

Hela familjen har jobbat många år på Swedese, Florence och Sven jobbade där i omkring 30 år. Men nu är de pigga pensionärer sedan många år och 2004 började bjuda de aktiva på styrketräningen på god fika. Florence har också bakat mycket gott kaffebröd till Byarums Hembygdsgård.

Stig och Margitha tackar för den goda fikan och den trevliga pratstunden. Vi önskar dem en skön fortsättning på sommaren!

Text och bild: Margitha Larsson