Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Vaggeryd

Gunvor Pettersson – 90 år

Kvinna i rosa kofta, sitter i sitt vardagsrum.

Grattis Gunvor Pettersson som fyllt 90 år och uppvaktats av PRO Vaggeryd.

Gunvor Pettersson är en glad 90-åring, som bakat det goda kaffebrödet till sitt födelsedagsfirande!

För många kvinnor är det ett mått på hur pigg man är för sin ålder. Klarar man av att sköta hemmet själv utan större hjälpinsatser, får man vara nöjd.

Under den trevliga samvaron runt kaffebordet tillsammans med Karl-Erik, make sedan 1954, och ytterligare en gäst, Sven-Gunnar, hann vi med att prata om många livsepisoder.

Gunvor började arbeta 1943 i affär nere vid Hjortabron och senare blev det Konsum under resten av arbetslivet, den mesta tiden i charken.

Gymnastik, bowling och cykel

Den goda hälsan kan bero på motionen. Gunvor har under alla år deltagit i gymnastiken, både som ledare och aktiv i olika grupper.

Bowling har hon utövat under många år, både som pensionär i PRO:s regi och tidigare. Cykeln har varit färdmedlet som gällt i ur och skur både till och från arbetet och alla fritidsaktiviteter.

Husvagnscampare

Under många år campade Gunvor och Karl-Erik med bil och husvagn och de har haft ett stort umgänge. Tillsammans med goda vänner har det blivit charterresor och glada fester.

Maken Karl-Erik var skicklig bandyspelare i WIK.
Dottern och sonen har vuxit upp i det stora huset med det underbart fina läget vid Lagan, adress Brogränd. Gunvors föräldrar byggde detta tvåvåningshus under tidigt 1950-tal. När gamla mormor gick ur tiden fick Gunvor och Karl-Erik överta lägenheten och kommer att bo kvar där så länge de lever.

Tack!

Stort tack för den fina kaffestunden på din 90-årsdag, Gunvor, och den gemytliga stämning ett åldrande par kan utstråla.

Text och bild: Eva Kursten