Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Vaggeryd

Leif Haegerstam – 85 år

En kvinna och en man sitter framför ett ord där det står en orkidé.

Margitha Larsson uppvaktade Leif Haegerstam med en orkidé från PRO Vaggeryd. Foto: Inga-Lill Karlsson

Den 8 oktober 2022 fyllde Leif Haegerstam 85 år och firades då av sin familj; hustrun Anna-Lisa, barn, barnbarn och barnbarnsbarn! Vi, Inga-Lill Karlsson och Margitha Larsson, var välkomna på besök några dagar senare för att gratulera med en orkidé från PRO Vaggeryd.

Leif och Anna-Lisa har levt ett långt liv tillsammans och firar även 65-årig bröllopsdag i oktober. De var mycket unga när de träffades och gifte sig också tidigt. De har en son och två döttrar, sex barnbarn och sex barnbarnsbarn, så familjen är en stor skara nu.

Flyttade till Vaggeryd

De tre barnen föddes i Vrigstad, men familjen flyttade till Vaggeryd 1964 eftersom det var svårt att få jobb i Vrigstad. Då var yngsta dottern två år. Familjen bodde på Torsbo i flera år, i det så kallade tåget, och senare i en villa vid Lillvägen.

När vi besöker dem bor de i en fin lägenhet vid Storgatan, dit de flyttade 2014. De trivs mycket bra där, nära till allt och grannsämjan är bra!

Svetsare

Leif arbetade bland annat som svetsare på Mig-svets i många år. De var ett bra gäng som jobbade ihop. Han omskolade sig senare till verktygsmakare, eftersom han fick besvär med astma. Förr fanns ju inte så bra skyddsutrustning som det finns idag.

Många intressen

Leif har haft många fritidsintressen, bland annat Skytterörelsen i Vrigstad, där han var ordförande och sekreterare 1951–1964. Han var också med i Hemvärnet i 20 år. Andra intressen var bridge, bowling och golf, bland annat i Halmstad.

Med tiden blev det även långväga och minnesvärda resor. Leif och Anna-Lisa har till exempel varit på Bali i Indonesien.

Aktiv hela livet

Det finns mycket mer att skriva om Leif, men en sak är klar – att han har varit en aktiv människa hela livet!

Vi får tacka för en trevlig pratstund och gott fika med tårta.
Lycka till i fortsättningen önskar vi från PRO Vaggeryd!

Text: Margitha Larsson
Bild: Inga-Lill Karlsson