Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Vaggeryd

Ingegärd Sjödahl – 85 år

Orkidé i förgrunden och en kvinna i bakgrunden.

Grattis Ingegärd!

Tisdag 30 maj 2023 fick Margitha Larsson och Ewa Malmgren äran att gratulera Ingegärd Sjödahl på hennes 85-årsdag. Ewa och jag överlämnade en fin orkidé till Ingegärd och hon blev så överraskad och glad och hon tackade PRO för uppvaktningen.

Dagen innan hade sonen Jimmy gratulerat henne med en bukett rosor. Dottern Anne skulle komma lite senare och uppvakta med barn och barnbarn

Sonen Jimmy har tre barn och dottern Anne har också tre barn så Ingegärd blir nog ordentligt firad lite senare. Ingegärd säger också att hon snart får flera barnbarnsbarn!

Jobbat inom sjukvården

Ingegärd dukar fram fika och under tiden börjar hon att berätta lite om sig själv.

Hon gifte sig med Vincent 1958 och de byggde sig ett hus på Torsbo, där de bodde i många år. När barnen växt upp började hon jobba inom sjukvården och i Sjökvist kiosk.

Vincent var inte så gammal när han gick bort. Det är inte lätt att bo ensam, så med tiden träffade hon Bosse och de bosatte sig i Byarum.

Spelar boule

Ingegärd föddes och växte upp i Nöbbele. Pappan kom från Forsheda och hennes mamma från Hånger. Hon berättar att hon har en syster och tio kusiner, så släkten blev stor.

Hon gick med i PRO när hon fyllt 65 år och är fortfarande pigg och aktiv. Hon spelar boule och där är även Ewa är med och tävlar. Ingegärd tycker att det är roligt att komma ut och umgås med andra pensionärer. Hon har fått en stroke tidigare, men har repat sig från den nu.

Tack för gott fika!

Efter en trevlig stund tackar Ewa och jag för trevlig gemenskap och för gott fika.
Jag antar att det blir många till som kommer att hälsa på henne.

Text och bild: Margitha Larsson