Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Vaggeryd

Karin Andersson – 85 år

Vi gratulerar ännu en pigg och glad 85-åring – Karin Andersson – hemma i hennes lägenhet på Framgången.

En kvinna som sitter i soffan.

Karin Andersson, 85 år.

Publicerad hösten 2019

Karin bor granne med Britt Johansson som vi firade i våras!

Liksom Britt så trivs Karin, även kallad Karin på Kullen, mycket bra i sin fina lägenhet med fin utsikt från sin balkong över omgivningen.

Karin fyllde 85 år 31 augusti 2019 och födelsedagen firade hon med familjen, barn med respektive och barnbarn med familjer på Hooks Herrgård. Karin har två döttrar och ena dottern bor i Vaggeryd. Hennes andra dotter bor i Skara där hon jobbar som lärare. Karin har 4 barnbarn och två barnbarnsbarn. Det var också dop på söndagen så det blev en minnesvärd helg!

Uppvuxen i Plätt

Karin växte upp i Plätt utanför Vaggeryd. När hon gifte sig med Sture från Torestorp så flyttade de in i ett hus på Viktoriagatan. Senare flyttade de till en villa på Torsbo som nu har adress Verner Malmstens väg.
Gymnasieskolan Fenix fanns inte då, utan byggdes senare. På Fenix finns också Vaggeryds
kommunbibliotek som Karin ofta besökte. Hon läste mycket förr, men nu blir det inte så mycket.

Jobbade i förskolan

Hon hade anställning på Förskolan Nyckelpigan i många år. Det var omkring 50 år sedan Nyckelpigan byggdes och var då var den första förskolan i Vaggeryd.

Vi från PRO, Inga-Lill Haraldssson, Anita Karlsson och Margitha Larsson, uppvaktade Karin med en orkidé. Efter en trevlig pratstund bjöd Karin oss på kaffe och mycket gott fikabröd!
Tack för det!

Text och bild: Margitha Larsson