Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Vaggeryd

Birgit Eriksson – 85 år

Kvinna som sitter i en soffa.

Birgit Eriksson, 85 år. Foto: Margitha Larsson

Birgit Eriksson fyllde 85 år för några dagar sedan och vi från PRO, Anita Karlsson, Ing-Britt Persson och Margitha Larsson fick en trevlig pratstund med Birgit.

Publicerad 3 oktober 2019:

Birgit bor i föräldrahemmet sedan cirka tio år, efter att huset renoverats, och hon trivs mycket bra där. Vi uppvaktar henne med en orkidé som hon blir glad för!

Hon är uppväxt vid stora gölen på Källemogatan och senare blev det bland annat Ringvägen.

Eftersom Anita och Birgit har bott i samma hus vid Ringvägen i många år, har de många och trevliga minnen från den tiden.

PRO-kören

Birgit har också varit med i PRO-kören i många år, hon började där när hon gick i pension. Då var det Stig Gustavsson som var körledare och senare Ing-Britt, så de har också många minnen ihop.

Röda Korset

Birgit har bland annat arbetat i Jönköping i cirka 30 år på ett transportföretag och pendlade då. När hon gick i pension började hon på Röda Korsets Kupan i Skillingaryd och håller fortfarande på med det emellanåt.

Firad av familjen

Hon blev firad i helgen av dottern Eva med make och tre barnbarn med respektive. Hon har också fem barnbarnbarn, så det har blivit en bra utdelning! säger Birgit med ett litet skratt.

Efter en trevlig pratstund med glada skratt och många gamla minnen bjöd Birgit oss på kaffe och mycket gott hembakat kaffebröd.

Tack för det!

Text och bild: Margitha Larsson